Hoeness: Plakao sam kao dijete u zatvorskoj ćeliji

Prisjetio se teškog perioda

Hoeness: Plakao sam kao dijete u zatvorskoj ćeliji

E. Škorić

Predsjednik Bayerna Uli Hoeness priznao je da je "plakao kao dijete" jer je završio u zatvoru zbog utaje poreza.

Hoeness je 49 godina u Bayernu. Prvo je igrao, zatim je bio generalni dkretor, a potom i kao preddsjednik kluba, a tu funkciju napustiće 15. novembra ove godine.

Ostat će jedna od klupskih legendi nakon svih trofeja, ali mrlju na karijeru baca odlazak u zatvor 2014. godine zbog utaje poreza.

"To je bila moja najveća greška. Sjećam se onoga što sam vidio u zatvoru. Jednog dana neko je došao u moju ćeliju i rekao mi je da ne zna kako da mi pomogne. Iskustva su to koja nikada neću zaboraviti", kazao je Hoeness, koji je dodao:

"Znao sam da moram u zatvor nakon što smo osvojili Ligu prvaka pobijedivši na Wembleyju Borussiju Dortmund. Franck Ribery je počeo, a onda su svi igračo zapjevali moje ime".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

U zatvor su mu dolazila pisma navijača Bayerna.

"Neka pisma koja sam dobio u zatvoru bila su toliko dirljiva da sam kao dijete plakao u ćeliji. Kad ujutro gledam kroz prozor, budem sretan s tim godinama provedenim u Bayernu. Nijednog dana nisam požalio i sve dugujem ovom klubu", zaključio je Hoeness.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

C.Banks
Da je neko drugi šef bio bi Bajern jači. Evo navijam od 1997 tad su bili jaki pa dok nisu osvojili 2001. Onda su bili smeće do 2010. Onda malo jaki do 2014 a od tad opet bezveze ekipa nazalost
2 1
arsenal_fan_1886
frajer je realan, priznaje gresku, ne govori da nije kriv, ali je zanimljivo da covjek, koji je ostvaren, uticajan, na poziciji, zaradjuje milione, utaji porez, ljudi su kvarljiva roba koliko god imali
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti