Sve oči uprte u Juventus

Zašto je novi sponzor sudija u Seriji A digao toliku prašinu?

Edmir Škorić

Novi sponzor sudija u Italiji je Net osiguranje, nakon čega se počelo govoriti o sukobu interesa.

Novinar Paolo Trapani je otkrio kako je Net osiguranje dobilo priliku da svoj logo ustakne na dresovima sudija u Seriji A, ali je također istakao da je to "čudna slučajnost" jer je Net osiguranje, zapravo, u vlasništvu dioničara Juventusa.

Konkretnije, njime rukovodi Finnat Euramerica banka na čijem čelu je sin Sussanne Agnelli i rođak Andree Agnellija, predsjednika Juventusa.

Upravo se Juventus često optužuje da ima veliku pomoć sudija proteklih godina, sa dosta kritika suočava se i ove sezone nakon nekih diskutabilnih odluka, što je i podiglo toliku prašinu kada je bilo jasno da će Net osiguranje biti sponzor ljudima koji dijele (ne)pravdu u Italiji.

Inače, Net osiguranje će po sezoni izdvajati 1.2 miliona eura, a ugovor sa Italijanskim udruženjem sudija trajat će do 2023. godine.

Inače, Ubi Banca ima značajan udio u Neto osiguranju, a ta banka je jedna od najvažnijih sponzora Juventusa. Ubi Banca i Juventus odavno su započeli značajno i čvrsto komercijalno partnerstvo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ova kreditna institucija također sponzoriše Bresciju i Atalantu.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.