Bez Mahmutovića

Iznenađujući potez Slaviše Božičića pred gostovanje na Grbavici

Edmir Škorić

Željezničar i Čelik danas od 16:30 sati na Grbavici igraju jedan od derbija 15. kola Premijer lige.

Željo je, kada se sve sagleda, favorit na Grbavici, no gosti iz Zenice također žele nešto da se pitaju i pokušat će da u Dolini ćupova naprave nešto više i ostanu neporaženi.

Zanimljivo da danas u sastavu Čelika neće biti napadača Aidina Mahmutovića, kojeg je trener Slaviša Božičić izostavio sa spiska od 18 igrača koji će se naći u protokolu.

Utakmicu u napadu trebao bi početi Almir Aganspahić, dok će Haris Dilaver biti na klupi. Inače, Zeničani će danas nastupiti bez Vrhovca i Perišića koji imaju kartone, te Salčinovića koji je bolestan.

Mahmutović je u devet mečeva u Premijer ligi postigao tri gola, ali Božičić iz nekog razloga smatra da mu nije potreban u duelu sa Plavima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.