Božičić: Čelik će teško do Evrope, ali sigurno se neće ni boriti za opstanak
Božičić se nada da će njegov tim izaći iz krize, te do kraja prvog dijela skupiti što više bodova, a na zimu se kvalitetno pojačati u svim linijama

Trener Zeničana pred gostovane na Grbavici

Božičić: Čelik će teško do Evrope, ali sigurno se neće ni boriti za opstanak

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će gostovati na Grbavici u okviru 15.kola Premijer lige. Zeničani protiv FK Željezničara stižu nakon dva poraza, ali i bez dvojice standardnih igrača Vrhovca i Perišića, koji odrađuju suspenziju zbog kartona.

Bez obzira na stanje u i oko kluba, nogometaši se pripremaju za naredni meč, a šef struke Slaviša Božičić nada se da njegova ekipa na Grbavici može odigrati dobar meč i ostvariti pozitivan rezultat.

"Iz sedmice u sedmicu se ponavljaju neke izjave da idemo od utakmice do utakmice, Čeliku je potreban kontinuitet dobrih igara i rezultata. Nakon utakmice protiv Željezničara izlazimo iz te serije težih susreta, moramo skautirati kompletnu situaciju u ekipi jer sigurno će biti promjena na zimskoj pauzi. Utakmica na Grbavici je prilika za igrače da zasluže svoj status ovdje, ali i druge da se nametnu i osiguraju veću minutažu", ističe Božičić.

Nije htio govoriti o ciljevima kluba koje je rukovodstvo Čelika najavilo prije početka sezone

"Ne mogu komentarisati prelazni rok i neke stvari jer nisam bio tu,a naravno da se slažem da ambicije Čelika, kao velikog kluba moraju biti visoke. Ovo je neki prelazni period, moramo skupiti što više bodova do zime. Siguran sam u drugom dijelu da će to biti što bolje i ne mislim da će Čelik ući u borbu za opstanak, bez obzira na to što to tako izgleda. Ova sezona je možda za Evropu izgubljena, ali rano je još o tome govoriti, znate da s nekoliko dobrih rezultata dolazite u gornji dio tabele jer nisu velike razlike između klubova", kaže trener Zeničana.

Na Željezničar idu bez dvojice standardnih igrača, koji mnogo znače za igru Čelika

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sigurno da Vrhovac i Perišić mnogo znače za ekipu, nadam se da će oni koji će ih zamijeniti iskoristiti svoju šansu. Nadam se da ćemo dobro odigrati jednu utakmicu na dobrom terenu. Oni će dati svoj maksimum, kao i mi, biće to prava utakmica gdje ću vidjeti pravo stanje svojih igrača, nadam se najboljem", kazao je za SportSport.ba Slaviša Božičić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GGAAZZIIJJA
Sacekajmo polu-sezonu i odlazak INVESTITORA, pa nam recite jeste li se UGASILI ili kada se GASITE..
1 1
Jadnimi
Ova sezona je možda za Evropu izgubljena, ali rano je još o tome govoriti, :):) Pa ovaj nije normalan
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi