(Foto: EPA9

Pobjeda Reala protiv Baskonije

Kakav trijumf Kraljeva: Deck sa zvukom sirene utišao Vitoriju

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida savladali su kao gosti Baskoniju rezultatom 89:91 u duelu 7. kola španske ACB lige.


Odlična košarka viđena je u ovom duelu, a na kraju je pobjedu Realu donio Gabriel Deck i to sa zvukom sirene.

Real je kontrolisao rezultat tokom prvog poluvremena. Izgledalo je kao da gosti idu ka sigurnom trijumu i na odmor su otišli sa 13 poena prednosti, 34:47.

Ipak, Baskonia se uspjela vratiti. Odigrali su zaista fantastično u finišu trećeg perioda, preuzeli su vodstvo na svoju stranu i u posljednju četvrtinu su ušli sa pet poena prednosti, 70:65.

U zaista zanimljivoj završnici viđena je rezultatska klackalica, a na kraju je pobjednik odlučen šutem u posljednjoj sekundi. Deck je pogodio sa poludistance i Real je slavio.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Anthony Randolph sa 22 poena, Sergio Llull je dodao 15, dok je junak Deck ubacio osam poena.

Sa druge strane 20 poena je ubacio Toko Shengelia, a Matt Janning je dodao 18.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.