Ime koje treba upamtiti: 17-godišnji Usman Garuba u debiju za Real zabio 12 poena
Usman Garuba budućnost je španjolske i europske košarke

Novo košarkaško čudo iz Reala

Ime koje treba upamtiti: 17-godišnji Usman Garuba u debiju za Real zabio 12 poena

Košarkaši madridskog Reala sinoć su u Njemačkoj zabilježili treći uzastopni poraz na euroligaškim terenima. Bayern je nadigrao madridski klub rezultatom 96:87 ali kraljesvski klub može jednom činjenicom itekako biti zadovoljan.

Mladi Usman Garuba koji je tek nedavno napunio 17 godina imao je svoj euroligaški debi i to na kakav način. 

U 15 minuta koje mu je poklonio Pablo Laso ovaj momak rođen 2002 godine zabilježio je 12 poena, 4 skoka, 3 ukradene lopte i jednu blokadu. Na kraju je bio i jedan od najzapaženijih košarkaša Reala s valorizacijom od 20. Madridski tim koji je znan po tome da daje priliku mladim igračima, nakon Luke Dončića, na pragu je stvaranja novog košarkaškog čuda.

Usman Garuba rođen je u Madridu a njegovi roditelji su u Španjolsku došli iz Nigerije.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi