Velika pobjeda domaćih

Okom statistike: Đelmić kaznio sve greške Plemića za zasluženu pobjedu

S. Grebović

Ekipa Zvijezde 09 je za vikend uknjižila prva tri boda ove sezone pobjedom nad Zrinjskim rezultatom 2:0.

Malo je ko prije ove utakmice vjerovao da Zvijezda 09 može protiv Plemića upisati prvi trijumf u sezoni, ali igrači Adnana Zildžovića čvrsto su vjerovali i na kraju sproveli u djelo.

Egzekutor oba gola bio je Ognjen Đelmić, koji je pogađao u 14. i 86. minuti za veliko slavlje na stadionu u Ugljeviku.

Jedan od trenutaka koji je obilježio ovaj meč bio je zaista nestvarni promašaj Petra Kunića u 14. minuti kada je zajedno sa Stanićem istrčao kontru, ovaj mu je dodao, a bivši igrač Borca neobjašnjivo promašio loptu i velika prilika je otišla u nepovrat.

Oni koji misle da je sreća bila saveznik Zvijezde 09 grdno se vara, jer podatak od 17 upućenih šuteva na gol Zrinjskog u odnosu na 11 šuteva gostiju govori drugačije.

Ekipa iz Etno sela Stanišić je imala i više udaraca u okvir gola (9-2), dok su Mostarci imali više loptu u svojim nogama (62% - 38%). 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na meču je viđeno ukupno 162 duela. Za dlaku sa procentom od 52% u svoju korist u tom segmentu bili su bolji gosti, koji su također imali i više uspješnih driblinga (17-15), a izveli su i više kornera (7-5).

Pored Đelmića, najzaslužniji za prvu pobjedu u sezoni ekipe Zvijezde 09 zaslužan je i golman Avramović sa indexom korisnosti 272, dok su sa druge strane najbolji u tom segmentu bili Čurjurić i Ibanez sa indexom 233.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.