Kako je lopta nagradila Adnana Zildžovića?

Zvijezda 09 do prve 'trice'

Kako je lopta nagradila Adnana Zildžovića?

S. Mlaćo

Sa dva pogotka Ognjena Đelmića Zvijezda 09 u subotu je savladala Zrinjski (2:0).

Mnogi su to nazvali senzacijom, a neki iznenađenjem. Ovo drugo svakako jeste, s obzirom da Zvijezda 09 do sada nije imala nijednu pobjedu.

Ipak, oni koji su pomnije pratili igre tima iz Etno sela Stanišići pod palicom novog trenera Adnana Zildžovića jasno su mogli shvatiti da će prva pobjeda vrlo brzo doći.

Najbliži su nogometaši Zvijezde 09 bili tome u Doboju kod Kaknja prije dva kola. Zildžović je u svim segmentima nadmudrio kolegu Rahimića, Zvijezda je igrala dopadljivo, otvoreno, Fanimo i društvo kao da nisu ni postojali na terenu, te zaslužila sigurna tri boda.

Badji i društvo mašili su nemoguće, a kada je i to 'nemoguće' trebalo da uđe u gol, onda se kao duh pojavljivao golman Dobojlija Emil Velić.

Mladost je na kraju slavila (1:0), a riječi Mensura Mušije, prvog čovjeka Mladosti, odmah poslije meča u klupskom restoranu opisale su isti. Kao kratki rezime sasvim iskrenog i uvijek zanimljivog Mušije.

"Samo su bodovi dobri, a ostalo...", iskren je bio Mušija, svjestan da je sreća bila saveznik njegovog tima.

Na drugoj strani Zildžović je uz aplauze dočekan i ispraćen poslije meča. Vjerovatno je i sam u svojoj glavi postavljao mnoga pitanja. Promašiti 6-7 zicera, te izgubiti meč, zaista je bolno.

No Zildžović je poslije meča bio veoma ljubazan, onako gospodski, kako se i ponaša ovaj stručnjak od samog dolaska u Premijer ligu. Na press konferenciji autoru ovog teksta jasno je nagovijestio 'senzaciju' u subotu protiv Zrinjskog.

"Nema kukanja, treba krampati, te nadati se da ćemo već protiv Zrinjskog ponoviti ovakvu igru, bar približno. Lopta vas nagradi samo kada se ustrajni", kazao je tada Zildžović.

I nagradila je sjajnog stručnjaka i njegove nogometaše.

Plemići su lako pali, a Zildžović je bio više nego sretan. Došao je na svoje, no nije bilo velikih riječi. A nije da ih nije zaslužio. Sa posljednjemplasiranim timom i par golobradih mladića savladati ekstra skupu 'klapu' iz Mostara za svaku je pohvalu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaslužena pobjeda, čestitam svojim igračima. Drago mi što smo slavili, kako zbog naših navijača, tako i zbog samog predsjednika Borisa Stanišića koji ogromno investira u fudbal i sam ovaj klub. Isplatio sam se sav trud koji smo uložili u protekloj sedmici. I u prethodnim utakmicama, ali i sad vidjelo se da Zvijezda 09 ne zaslužuje da bude na dnu tabele", izjavio je Zildžović.

Pred timom iz Etno sela Stanišići su novi ispiti. Serija dobrih rezultata do kraja polusezone vratila bi nadu u opstanak, a onda je sve moguće...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi