Dobio otkaz

Kovačev posljednji govor igračima Bayerna: Trojica su se našla na udaru

Admin Čaušević

Avantura Nike Kovača na klupi Bayerna okončana je otkazom nakon debakla protiv Eintrachta. Bavarci su u Frankfurtu izgubili s 5:1. 

Njemački list Bild u svom online izdanju objavio je detalje posljednjeg sastanka Kovača i prvotimaca aktuelnog prvaka Njemačke.

Hrvatski trener je okupio igrače jučer u 9:45 i održao im je 20-minutni govor, posebno je kritikovao trojicu igrača i sve im rekao u lice.

Kovač je pokazao 25 isječaka sa utakmice protiv Eintrachta i detaljno analizirao pogreške koje su pravili fudbaleri Bayerna.

"Ne pokušavaj biti mađioničar", rekao je Thiagu, zatim je prišao Gnabryju i poručio mu: "Prelako gubiš lopte", a onda je na red došao Boateng.

Iskusni štoper je isključen nakon 10 minuta igre jer je faulirao Paciencu. "U ovoj situaciji si trebaš biti pametniji", kazao je Kovač defanzivcu.

"Komentiramo i vježbamo stvari, ali s treninga ih ne prenosite na teren", ljutito je Kovač poručio igračima, a nekoliko sati kasnije dobio je otkaz.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dok se čeka Kovačev nasljednik privremeno će ga zamijeniti Hans Flick koji je od 2006. do 2014. godine asistirao Joachimu Loewu u reprezentaciji Njemačke.

Za sada je sigurno da će Flick s klupe Bayern predvoditi u mečevima Lige prvaka protiv Olympiacosa i u ligaškom derbiju protiv Borussije Dortmund.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.