Bayern pronašao novog trenera, ali on želi doći u klub tek na kraju sezone

Šta će na kraju odlučiti?

Bayern pronašao novog trenera, ali on želi doći u klub tek na kraju sezone

E. Čaušević

Bayern je sinoć zvanično objavio da Niko Kovač više nije trener ovog kluba nakon loših rezultata iz dosadašnjeg dijela sezone.

Hrvatski stručnjak sinoć je dobio otkaz u minhenskom klubu nakon što je dan prije Bayern doživio sramotan poraz na gostovanju protiv Frankfurta sa 5:1. Čelnici Bayerna su se zahvalili Kovaču na saradnji i poželjeli mu sreću u nastavku karijeru.

U sportskoj javnosti odmah se počelo špekulisati o tome ko bi mogao biti novi trener Bayerna, a navodno trenutno su najveći kandidati za to Jose Mourinho i Massimiliano Allegri.

Ipak, njemački Bild objavio je da Bayern za novog trenera želi Erika ten Haga koji vodi s dosta uspjeha ekipu Ajaxa. Holandski stručnjak je itekako zainteresovan za dolazak u Minhen, ali to ne želi uraditi dok traje sezona.

Ten Hag je na prvim pregovorima poručio da želi biti novi trener Bayerna, ali da klupu Bavarca želi preuzeti tek na kraju ove sezone. Holanđanin nije zainteresovan da se to desi usred sezone, već da želi doći na ljeto i krenuti od nule.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ovaj 49-stručnjak ima iskustva u minhenskom klubu s obzirom da je bio trener rezervnog tima dvije sezone kada je na kormilu prve ekipe bio Pep Guardiola. Ten Hag je prošle sezone napravio odličan rezultat s Ajaxom s kojim je osvojio duplu krunu, te je vodio ovaj tim do polufinala Lige prvaka.

Međutim, nije poznato da li Bayernu odgovaraju uslovi koje je postavio Ten Hag jer žele što prije riješiti pitanje novog trenera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaxBavarac
haj' Todore sa zla na gore!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi