Njemački tim dočekuje Nerazzurre

Borussija oslabljena protiv Intera

Admin Čaušević

Jedan od derbija 4. kola Lige prvaka igrat će se u Dortmundu, Borussija će biti domaćin Interu. 

Bit će to susret od velikog značaja za oba tima jer nakon tri kola dijele drugo mjesto na tabeli sa po tri boda.

Prije nepune dvije sedmice Nerazzurri su u Milanu slavili s 2:0 i Milioneri će pokušati svim silama da se iskupe za taj poraz.

Ipak, Borussija u ovom susretu neće nastupiti u najjačem sastavu jer na posljednjem treningu Luicen Favre na raspolaganju nije imao možda i svog najboljeg igrača.

Naime, posljednji trening pred sutrašnju utakmicu propustio je Marco Reus i teško je vjerovati da će uopšta zaigrati protiv italijanskog tima.

Iskusni veznjak je propustio i prvi duel ova dva tima igran na Giuseppe Meazzi. Tada je bio prehlađen.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kapiten Borussije je nakon toga protiv Schalkea 04 odigrao cijeli meč, dok je u utakmici protiv Wolfsburga na terenu proveo pola sata.

Ostaje da se vidi da li će Reus biti spreman za gostovanje Bayernu predstojećeg vikenda. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.