Legendarni trener se oglasio

Capello savjetovao Allegrija: Bolje ti je da ideš u Manchester United nego u Bayern

Endin Čaušević

Hrvatski stručnjak Niko Kovač dobio je otkaz na klupi Bayerna nakon što je ovaj tim za vikend doživio debakl u gostima protiv Frankfurta (5:1).

Kovač je prije godinu dana stigao na kormilo minhenskog kluba, ali od početka je bio pod ogromnim pritiskom. U nekoliko navrata špekulisalo se da se Bayern želi riješiti, a to se obistinilo ovog vikenda nakon što je Bayern poražen sa 5:1 protiv Frankfurta.

Hrvatski trener oprostio se od igrača i uposlenika Bayerna i sada će čekati na novu šansu u nekom evropskom klubu. Bavarci su Kovača sigurno već zaboravili jer su u problemima ko će biti njegova zamjena.

U njemačkim medijima spominje se nekoliko kandidata koji bi mogli preuzeti klupu Bayerna, a čini se da su trenutno favoriti Massimiliano Allegri i Jose Mourinho kojeg bi navijači ovog kluba rado vidjeli na Allianz Areni.

Oko svega toga pričao je i legendarni trener Fabio Capello koji je odlučio savjetovati Allegrija. Na iznenađenje mnogih on mu je poručio da mu je bolje da čeka razvoj situacije u Manchester Unitedu i preuzme taj klub nego da dolazi u Bayern.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Allegri bi dobro odgovarao Bayernu, ali ne znam koliko su Italijani dobrodošli u Njemačkoj nakon Ancelottija koji je tamo bio jako malo. Engleska je dosta uzbudljivija, a Premiership je takmičenje koje vas upotpuni kao trenera. Da sam Allegri otišao bih u Manchester Untied", rekao je Capello.

Allegri je prethodnih godina trenirao Juventus, ali je na kraju prošle sezone dobio otkaz, te trenutno traži novi angažman.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.