EPA

Zbunio njemačke novinare

Salihamidžić na udaru zbog 'copy-paste' izjave

Otkaz koji je dobio Niko Kovač u Bayernu jedna je od glavnih tema u njemačkoj javnosti.

Kovaču od starta epizode u Bayernu nije išlo najbolje. Igrači i vodeći ljudi iz kluba učestalo su ga javno kritizirali, a posljednji poraz od Eintrachta (5:1) bio je kap koja je prelila čašu pri odluci da mu se uruči otkaz.

Povodom otkaza Kovaču oglasio se i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić, no u onome što je izrekao ne bi bilo ništa čudno da mediji u Njemačkoj nisu otkrili da je zapravo samo kopirao ono što je dvije godine ranije rekao Karl-Heinz Rummenigge kada je otpuštao Carla Ancelottija.

"Sada od naših igrača očekujem pozitivan razvoj i apsolutnu motivaciju za postizanje naših ciljeva za ovu sezonu", rekao je Salihamidžić, a izjava se u odnosu na Rummeniggeovu razlikuje jedino u tome što je ovaj koristio riječi "naši igrači" umjesto "naš tim".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dakle, gotovo da je kopirano iz starog dokumenta ono što je bivši reprezentativac Bosne i Hercegovine kazao na temu odlaska Kovača.

Kada je u pitanju potraga za novim trenerom, u opticaju su imena poput Josea Mourinha, Arsenea Wengera...

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.