Foto: Screenshot

Policija objavila snimak nadzornih kamera

Da li ste vidjeli novi snimak? Kolašinac na prijetnje hladnim oružjem i "bockanje" nije ni trepnuo

Londonska metropolitanska policija je danas na svojoj zvaničnoj stranici potvrdila da je i drugi uhapšeni/optuženi za pokušaj pljačke i napad na Mesuta Ozila i Seada Kolašinca priznao krivicu.

30-godišnji Ashley Smith je krivicu u ovom slujaču priznao početkom oktobra, dok je danas tu učinio i njegov "kolega", 26-godišnji Jordan Northover. Oni će svoje kazne saznati u petak, 9. novembra.

Podsjetimo, dvojica napadača su se na skuteru zaustavili u blizini automobila Mesuta Ozila, te su uz prijetnju oštrim predmetima pokušali oteti sat fudbaler Arsenala. Međutim, Ozila je zaštitio Sead Kolašinac koji se upustio u fizički obračun sa njima. Kolašinac je potom ušao u Ozilovo vozilo, u kojem se nalazila i Ozilova supruga, te su oni uspjeli pobjeći i potražiti pomoć u jednom restoranu iako su ih naoružani razbojnici nastavili pratiti.

Londonska policija je danas uz fotografije dvojice razbojnika objavila i snimak sa nadzornih kamera koji se do sada nije pojavljivao u medijima.

Na njemu se može vidjeti da jedan od razbojnika odmah nakon silaska sa skutera vadi oštri predmet i njime prijeti Kolašincu koji je stajao pored Ozilovog terenca.

Razbojnik je čak nekoliko puta i zamahnuo oštrim predmetom prema Kolašincu, "bocnuo" ga po ruci, ali bh. fudbaler nije ni mrdnu. Nakon toga je krenuo u obračun sa razbojnicima.

Kako je sve izgledalo možete pogledati u video prilogu:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.