Ostali bez pobjede protiv Shakhtara

Modri propustili historijsku šansu: Šta treba Dinamu da prođe dalje?

Endin Čaušević

Dinamo je večeras na svom terenu protiv Shakhtara do 93. minuti vodio sa 3:1, ali su gosti uspjeli da postignu dva gola i dođu do remija.

Modri su bili pred velikom pobjedom i niko nije mogao da vjeruje da na kraju nisu osvojili tri boda. Dinamo bi s ta tri boda bio na korak od osmine finala što bi bio historijski uspjeh za ovaj klub.

Međutim, ovim remijem Dinamo i Shkakhtar imaju po pet bodova i put hrvatskog prvaka ka osmini finala je sada itekako teži. U posljednja dva kola Dinamo gostuje kod Atalante i dočekuje Manchester City, dok Shakhtar gostuje Cityju, a dočekuje Atalantu.

Budući da je meč u Ukrajini završen rezultatom 2:2 sada Shakhtar ima bolji međusobni odnos što će im itekako značiti ako na kraju budu imali isto bodova kao i Dinamo.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dinamo sada mora ići na pobjedu u obje utakmice i nadati se nekom kiksu Shakhtara. No, ukrajinski klub diktira sada stvari. U slučaju da Shakhtar upiše obje pobjede onda je tu situacija jasna. Sigurno da nas u preostala dva kola očekuje dosta drame u ovoj grupi i bit će zanimljivo vidjeti šta će se desiti na kraju.

Također, utjeha Dinamu mogao bi biti i plasman u nokaut fazu Evropske lige ukoliko na kraju završe na trećem mjestu. No, sigurno da je mnogo kalkulacija u igri i nažalost Dinamo više nema sve u svojim rukama, te ovisi od rezultata Shakhtara.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.