EPA

Napali ih ultrasi Lazija

Navijači Celtica izbodeni nožem u Rimu

Dvojica navijača Celtica izbodena su nožem pred večerašnju utakmicu u Rimu.

Oko 9.000 Celticovih navijača krenulo je put Rima kako bi bodrili škotski tim u meču sa Lazijom, no dvojica njih ovo gostovanje neće pamtiti po dobrom.

Italijani su objavili kako su dvojica navijača izbodena nožem u jednom irskom pubu nakon što su ih napali ultrasi Lazija, a nezvanično se radi o osobama dobi od 35 i 52 godine.

Obojica su smještena u bolnicu "Umberto I", a sreća u nesreći je što njihove rane, kako je saopštio Sky Sport, nisu opasne po život.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Očevidac Kevin McGuire je na Twitteru napisao da su navijači Celtica "gledali svoja posla" kada su ih navijači Lazija napali i povrijedili.

Utakmica 4. kola Evropske lige između Celtica i Lazija na rasporedu je večeras s početkom u 18:55 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.