Celtic i Lazio pod istragom UEFA-e

Zbog ponašanja navijača

Celtic i Lazio pod istragom UEFA-e

UEFA je pokrenula disciplinske postupke protiv Celtica i Lazija zbog dešavanja tokom njihovog prošlosedmičnog duela u Ligi Evrope.

Podsjetimo, Celtic je ugostio Lazio u Glasgowu i slavio pobjedu 2:1.

Lazio se našao u problemu zbog "nedozvoljenog skandiranja" njegovih navijača, a vjeruje se da je ponovo riječ o rasističkim povicima. Inače, dio navijača rimskog kluba je izuzetno uporan u ovakvom ponašanju zbog čega Lazio često ima velikih problema.

Zbog nedozvoljenog skandiranja, ali i nedozvoljenih transparenata pod istragom je i Celtic. Vjeruje se da UEFA ima najviše problema sa transparentom na kojem je prikazan lider fašističke Italije Benito Mussolini - obješen na stub ulične rasvjete.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Bila je to provokacija navijača Celtica prema pristalicama Lazija, poznatim po desničarskim političkim uvjerenjima. Na transparentu je uz pomenutu sliku posalo: "Slijedite svog lidera".

UEFA bi zvaničnu odluku o eventualnim kaznama za dva kluba trebala donijeti nakon 21. novembra.

Top Komentari

mer12
bolesnici iz Nazia...kakvi jadovi,ne postoji klub u ligama 5 poput ovog fulj
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti