Liga Evrope, 4. kolo grupne faze

Celtic na Olimpicu osigurao nokaut fazu, Cluj jako blizu

Večeras je Lazio na Olimpicu ugostio Celtic u 4. kolu Grupe E Lige Evrope, a duel ove dvije ekipe je završen pobjedom gostiju od 1:2.

Dobro je Lazio otvorio utakmicu i poveo već u sedmoj minuti. Caicedo je jedan centaršut prebacio do Immobilea koji nije propustio priliku u kojoj se našao i rutinski pogodio za 1:0.

Međutim, Celtic je u 38. minuti stigao do poravnanja. Elyounoussi je asistirao, odbrana Lazija ispala, a Forrest iskosa pogodio za 1:1.

Imao je Lazio do kraja meča posjed i pokušavao doći do gola, ali nije uspio. Sa druge strane, Celtic je u samom finišu meča nakon velike greške domaćih, u 95. minuti, preko Ntchama stigao do preokreta i pobjede rezultatom 1:2. Celtic je i u prošlom kolu, na svom terenu, savladao Lazio sa 2:1.

U drugom meču 4. kola Grupe E Cluj je na svom terenu savladao Rennes sa 1:0.

Na semaforu stadiona Dr. Constantin Radulescu je stajalo 0:0 sve do samog finiša meča, a onda je Rondon u 87. minuti utakmice odlično skočio nakon kornera i pogodio za pobjedu Cluja. Inače, Rondon je u 90. minuti stigao zaraditi i crveni karton.

Treba dodati da je Siebatcheu u četvrtoj minuti sudijske nadoknade zatresao mrežu gola Cluja, ali je njegov gol poništen zbog prekršaja.

Nakon večerašnjim mečeva Celtic je osigurao plasman u nokaut fazu, dok je Cluj jako blizu takvog poduhvata. Celtic je prvi sa 10 bodova, a Cluj drugi sa bodom manje. Lazio je sada u jako teškoj situaciji na trećem mjestu sa tri boda, dok Rennes ima samo jedan bod.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Odigrani su večeras i dueli 4. kola Grupe B. Kopenhagen i kijevski Dynamo su remizirali (1:1), baš kao i Lugano i Malmo (0:0).

Kopenhagen je prvi sa šest bodova, istim brojem bodova kao i drugoplasirani Dyanamo. Malmo je treći sa pet, dok Lugano ima dva boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti