Navijači Celtica izbodeni nožem u Rimu
EPA

Napali ih ultrasi Lazija

Navijači Celtica izbodeni nožem u Rimu

Dvojica navijača Celtica izbodena su nožem pred večerašnju utakmicu u Rimu.

Oko 9.000 Celticovih navijača krenulo je put Rima kako bi bodrili škotski tim u meču sa Lazijom, no dvojica njih ovo gostovanje neće pamtiti po dobrom.

Italijani su objavili kako su dvojica navijača izbodena nožem u jednom irskom pubu nakon što su ih napali ultrasi Lazija, a nezvanično se radi o osobama dobi od 35 i 52 godine.

Obojica su smještena u bolnicu "Umberto I", a sreća u nesreći je što njihove rane, kako je saopštio Sky Sport, nisu opasne po život.

Očevidac Kevin McGuire je na Twitteru napisao da su navijači Celtica "gledali svoja posla" kada su ih navijači Lazija napali i povrijedili.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Utakmica 4. kola Evropske lige između Celtica i Lazija na rasporedu je večeras s početkom u 18:55 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi