Sarajevo tražilo izuzeće

Bez promjene sudije: Mujić ostaje na centru u Bijeljini

Samir Mlaćo

Jedan od derbija 16. kola Premijer lige igra se u Bijeljini.

Radnik će ugostiti FK Sarajevo, a iz bordo kluba su jučer poslali zahtjev za izuzeće glavnog sudije Elvisa Mujića iz Banovića.

Nakon što je juče, 7. novembra na zvaničnoj stranici NS/FS BiH objavljeno da će na utakmici 16. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine FK Radnik Bijeljina - FK Sarajevo glavni arbitar biti Elvis Mujić, Fudbalski klub Sarajevo uputio je zahtjev NS/FS BiH u cilju izuzeća glavnog arbitra susreta.

Razlog zahtjeva obrazložen je u zvaničnom dopisu upućenom NS/FS BiH komitetu za sudije i suđenje", kratko je poručeno iz FK Sarajevo.

Nezvanično saznajemo da od zahtjeva Sarajeva neće biti ništa, odnosno da će se Mujić naći na centru u Semberiji s obzirom da je Pravilnikom za sudije u suđenje definirano da se sudija može zamijeniti ako isti sam to traži, te ako Komitet za sudije i suđenje to odluči zbog regulranosti takmičenja.

Nezvanično, iz Komisije za sudije smatraju da pravilnici i propisi ne poznaju temu izuzeća sudije tako da će Mujić sutra ipak biti na centru u Bijeljini.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.