Prva liga Federacije BiH

Travnik i Goražde stigli do zlata vrijednih pobjeda

S. Grebović

Danas je odigrano šest susreta 14. kola Prve lige Fedracije BiH, među kojima su i dueli u Travniku, Goraždu i Konjicu.

U Travniku su svoj meč 14. kola odigrali domaća istoimena ekipe i Budućnost iz Banovića, a Veziri su na kraju bili bolji rezultatom 3:1. Ćatić Berin je doveo u vodstvo ekipu Travnika, da bi poravnanje osam minuta kasnije donio Pirić.

Do kraja su za Travnik pogađali Tabaković i Šero za sedmu ovosezonsku pobjedu, dok je Budućnost upisala šesti poraz.

Prva liga Federacije BiH, 14. kolo:

NK Travnik-FK Budućnost Banovići 3:1

NK Travnik: Muratspahić, Silajdžija, Tabaković, Skopljak, Čatić, Goloman, Šero, Kadrić, Vujica, Pandžić, Ćatić.

FK Budućnost: Hadžić, Trumić, Smajlović, Mustafić, Husić, Selimović, Mahmutović, Džinić, Berbić, Pirić, Blagojević.

Goražde i Jedinstvo su također odmjerili snage u ovom dvoboju po kišom natopljenom terenu. U vrlo teškim uslovima za igru bolje su se snašli domaći koji su slavili rezultatom 3:1.

Svi golovi viđeni su u drugom dijelu igre. Domaće je u prednost doveo Žerić u 55. minuti, da bi isti igrač šest minuta kasnije uduplao prednost svoje ekipe. 

Tračak nade je gostima u 76. minuti donio Nuhanović da bi konačan rezultat minutu prije kraja regularnog dijela igre postavio rezervista Tatar za veliku pobjedu Goražda.

Prva liga Federacije BiH, 14. kolo:

FK Goražde-NK Jedinstvo 3:1

Igman i Metalleghe su pobijedili bodove odigravši 1:1. Za goste je pogodio Tankuljić u 18. minuti, da bi Šubo svojim pogotkom pred sami kraj postavio konačan rezultat.

Prva liga Federacije BiH, 14. kolo:

FK Igman-NK Metalleghe BSI 1-1

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Igman: Jamaković, Fočo, Kišić, Hota, Čehajić, Šubo, Ojeda, Šehić, Mihajlović, Lukomirak, Pendek.

NK Metalleghe BSI: Trako, Peno, Bešagić, Kovač, Samardžić, Pljevljak, Tankuljić, Danilović, Mehić, Hasanhodžić, Kapetan.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.