Messi je protiv Celte postigao hat-trick

Argentinac je večeras briljirao

Barcelona slavila protiv Celte, noć za pamćenje maestralnog Lionela Messija

S. Pašalić, foto: EPA

Barcelona je Camp Nou ugostila Celtu u meču 13. kola La Lige i slavila sa 4:1.

Katalonci su u prošlom kolu iznenađujuće poraženi od Leganesea u gostima sa 3:1, pa su protiv gostiju iz Viga željeli da se vrate starim navikama i upišu pobjedu.

Gosti su se dobro držali na početku, ali Barcelona u 23. minuti ipak stiže do vodstva kada je dosuđen penal, a Lionel Messi je bio siguran za 1:0.

Celta je ipak pred kraj poluvremena stigla do izjednačenja kada je Olaza sjajno pogodio iz slobodnog udarca.

Činilo se da će se na odmor otići sa rezultatom 1:1, a onda je u sudijskoj nadoknadi dosuđen slobodan udarac, a Messi je fenomenalno pogodio za 2:1.

Na samom početku drugog poluvremena, u 48. minuti uslijedila je nova majstorija Lionela Messija koji je ponovo pogodio iz slobodnog udarca za 3:1.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je i nakon toga prijetila i imala nekoliko odličnih prilika, ali se rezultat nije mijenjao sve do 85. minuti kada je Busquets povisio na 4:1 što je bio i konačni rezultat.

Sada Barcelona i Real imaju po 25 bodova i zauzimaju prve dvije pozicije na tabeli.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.