Pjanić i Krunić od prve minute na terenu

Bosna i Hercegovina po prvi put ima predstavnike u jednom od najvećih evropskih derbija

Država Bosna i Hercegovina večeras će po prvi put imati po jednog igrača na obje strane u velikom italijanskom derbiju Juventus - Milan.

Ova utakmica počinje za otprilike sat vremena, a treneri oba tima objavili su prve postave.

Kao što se i očekivalo, u prvoj postavi Stare dame večerašnji susret počinje Miralem Pjanić koji je jedan od najbitnijih igrača ekipe Maurizija Sarrija, dok će s druge strane susret od prve minute početi i drugi bh. reprezentativac Rade Krunić.

Rade je nedavno počeo svoj prvi susret u dresu Milana i to protiv Lazija te je odigrao vrlo dobro i zadobio povjerenje trenera Stefana Piolija koji ga je i u najtežem mogućem meču stavio od prve minute.

Očito da Rade postaje daleko bitniji igrač za Milan nego što je bio na početku sezone, a nadamo se da će baš večeras opravdati ukazano povjerenje i zacementirati svoje mjesto u startnoj postavi.

Ovo su postave i jednog i drugog tima:

Juventus: Szczesny; Cuadrado, Bonucci, De Ligt, Alex Sandro; Bentancur, Pjanić, Matuidi; Bernardeschi; Higuain, Cristiano Ronaldo.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Milan: G Donnarumma; Conti, Duarte, Romagnoli, Theo Hernandez; Paqueta, Bennacer, Krunić; Suso, Piatek, Calhanoglu.

Utakmica počinje od 20.45 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.