Veznjak Plavih zabio i asistirao

Štilić je briljirao na Tušnju, ali dva igrača FK Željezničar su ove sezone imali bolji učinak

Admin Čaušević

Najubjedljivijom pobjedom van Grbavice u ovoj sezoni Željezničar je opet preuzeo prvo mjesto na tabeli Premijer lige. Plavi su na Tušnju pobijedili Slobodu s 0:4.

Briljirao je Semir Štilić. Osim sa asistencijom i maestralnim golom, svojim kretanjem, driblinzima i vizijom igre iskusni veznjak je pokazao da je dimenzija više za bh. standarde.

Štiliću je to bila najbolja partija od povratka u sarajevski tim. Njegova predstavu u Tuzli koja je trajala 84 minute imala je InStat index učinkovitosti 285.

Gledajući pojedinačne nastupe samo su dvojica igrača Plavih imali bolji učinak od Štilića u dosadašnjem dijelu takmičarske godine 2019/2020. To je bio slučaj u pobjedi nad Sarajevom 5:2.

Tada je dvostrukoga strijelac Sulejman Krpić imao InStat index učinkovitosti 320, dok je InStat index učinkovitosti Mladena Veselinović (upisao dvije asistencije op.a.) u tom meču iznosio 295.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kada je u pitanju utakmica na Tušnju visoke ocjene za svoje nastupe dobili su još Damir Sadiković (264), Sulejman Krpić (262) i strijelac vodećeg gola Kemal Osmanković (254).

Inače, uzimajući u obzir igrače koji su zaigrali na osam i više mečeva Sadiković je sa prosječnim InStat indexom 232 najučinkovitiji igrač Plavih u dosadašnjem dijelu sezone. Slijede Veselinović (228), Enes Sipović (217) te Štilić (212) i Krpić (212).

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.