Znate li šta se desilo kada je Željo zadnji put slavio s 4:0 na Tušnju?

Kao nekada...

Znate li šta se desilo kada je Željo zadnji put slavio s 4:0 na Tušnju?

E. Škorić

Ponovi li se takav scenarij i ove sezone, crno se piše Tuzlacima, a Plavima ostaju da vjeruju da bi se to stvarno mogla ponoviti "luda 2012.".

Željo je jučer slavio s 4:0 protiv Slobode na Tušnju i preuzeo je lidersku poziciju s obzirom na remi Sarajeva u Bijeljini (1:1), mada sarajevski rivali imaju trenutno isti broj bodova i vodiće do kraj borbu za prvo mjesto, uključujući još neke timove iz vrha.

Plavi su, naravno prije ovog jučerašnjeg meča, posljednji put s 4:0 Slobodu na Tušnju pobijedili još 2012. godine. Tada je, zanimljivo, također trener bio Amar Osim, a gosti iz Sarajeva su već u 10. minuti poveli golom Muamera Svrake na ubačaj Zajka Zebe. Iako je Sloboda zaigrala nešto bolje, uslijedio je novi gol Želje.

Svraka postiže novi gol u 65. minuti, a osam minuta kasnije Eldin Adilović postiže 18. prvenstveni gol u toj sezoni za 3:0, da bi tačku na i stavio Svraka u 82. minuti, kada je hat-trickom kompletirao nevjerovatnu partiju.

Slobodu je te sezone vodio Darko Vojvodić, a crveno-crni će iste sezpne ispasti iz lige. Prvak je bio Željezničar, koji je naprosto bio dominantan od početka do kraja i imao je nevjerovatnu seriju pobjeda.

Plavi su sa 71 bodom i samo tri poraza na 30 mečeva postali prvaci ispred Širokog Brijega koji je imao 63 boda. Sloboda je ispala zahvaljujući pobjedi Leotara nad Željezničarom u Trebinju u posljednjem kolu, mada je tada i sama sebe izbacila jer je poražena s 2:0 od Slavije. Slavija i Sloboda su seznu završile s istim brojem bodova, istim učinkom, ali je Slavija zbog boljeg međusobnog omjera ostala u ligi.

Uz Slobodu je tada ispala i Kozara iz Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Navijači Slobode pribojavaju se da bi ovo mogao biti deja-vu, a situacij na tabeli trenutno može itekako da ih zabrine. Njihov tim ima samo 15 bodova i odmah je iznad opasne zone. Ukoliko bi se na neki način ponovio scenarij iz 2012. godine, niko sretniji ne bi bio od stanovnika Grbavice i navijača Željezničara. Naravno, pritom ne mislimo na njihovu sreću zbog eventualne tragedije Slobode nego nove titule u Dolini ćupova.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sako12
Sve male klubove Osimov Zeljo trpa Mladost Zvijezda Sarajevo Sloboda
5 11
simin_han
Ne pišeš da je i Velež pustio Gošku te 2012 da bi Sloboda ispala !
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi