Delegati, sudije, predsjednik Saveza...

Akcija "VAR" glavna tema u bh. sportskoj javnosti: Ko su uhapšeni?

O. Lekić

Ukupno 12 osoba uhapšeno je u akciji "VAR" koju je provela SIPA danas u našoj zemlji.

Radi se i navodnoj vezi sa namještanje utakmica u Prvoj ligi FBiH, a N1 saznaje da su pretresni vršeni u Novom Travniku, Šamcu, Orašju...

Također, ova TV navodi da su među uhapšenima sudije, delegati, te predsjednik NS FBiH Irfan Durić...

Tačnije uhapšeni su: Ilija Živković, Salem Prolić, Vladimir Dominković, Irfan Durić, Haris Poprženović, Mirza Kazlagić, Kenan Bajraktarević, Ante Bilješko, Fuad Zahirović, Marko Brezović, Mario Grgić i Anto Kobaš.

Više informacija će biti poznato u toku dana, a danas se oglasio i Nogometni savez BiH.

"Snažno smo opredjeljeni i spremni pružiti svaku vrstu podrške i pomoći nadležnim državnim institucijama, kroz dostupnu dokumentaciju i informacije kojima raspolažemo, kako bi one što uspješnije radile na otkrivanju nedozvoljenih i koruptivnih radnji pojedinaca koji participiraju u radu fudbalskih organa i tijela.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

- Bez obzira na to što prve informacije govore da se radi o aktivnostima na nivou entiteta, koji statutarno i organizacijski imaju potpunu autonomiju u svome radu, ovom prilikom moramo istaći da je u ovom trenutku nanesena nemjerljiva šteta kompletnom fudbalu u Bosni i Hercegovini", stoji na stranici Saveza.

Iz Nogometnog saveza Federacije za sada ne oglašavaju, iako sportska javnost sa nestrpljenjem očekuje nove informacije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.