Napušta Arsenal

Već traži kuću: Xhaka izabrao novi klub

E. Čaušević

Engleski mediji objavili su jutros da će Granit Xhaka gotovo sigurno napustiti Arsenal već početkom 2020. godine.

Xhaka već nekoliko sedmica nije u konkurenciji za utakmice londonskog kluba nakon što se sukobio s navijačima. Unai Emery mu je nakon toga oduzeo kapitensku traku i sve su šanse da Xhaku više nećemo gledati u dresu Topnika.

Mediji na Otoku objavili su jutros da ga Arsenal želi prodati već u januaru, te da je navodno Milan pokazao veliki interes za Švicarca. Potvrda za to stigla je i s Apenina, a navodno Xhaka već traži kuću u Milanu.

Xhaka je angažovao svog agenta da mu nađe kuću nakon što obavi razgovore s čelnicima Milana. Očito da je donio konačnu odluku da napusti Arsenal jer je svjestan da će mu navijači teško oprostiti ono što je uradio.

Zanimljivo da je ovaj 27-godišnji veznjak bio na korak Milana na ljeto 2016. godine, ali tada je odbio ovaj klub i izabrao je Arsenal.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.