Postignut dogovor s klubovima

Premiership od narednog mjeseca uvodi nekoliko promjena što se tiče korištenja VAR-a

Endin Čaušević

VAR ove sezone u Premiershipu nije dobio baš najbolje ocjene, te su na Otoku odlučni da to promijene.

Od ove sezone VAR se koristi u najjačoj engleskoj ligi što je oduševilo sve, ali ne ide baš sve kako su se nadali. Sudije prave velike greške još uvijek iako imaju VAR, a posebno su pod pritiskom oni koji se nalaze u VAR sobi.

U Premiershipu vidjeli smo nekoliko pogrešnih odluka kada je ofsajd u pitanju te su poništeni čisti golovi i jasno je da se to mora promijeniti. Trenutno je u toku sastanak klubova iz Premiershipa i čelnika ove lige.

Sky Sports donosi prve informacije da je postignut dogovor da se od narednog mjeseca uvede nekoliko promjena što se tiče korištenja VAR-a. Cilj je da se ne gubi mnogo vremena na gledanje snimaka, te da će navijači na stadionu dobiti detaljno objašnjenje svake odluke što sada nije bio slučaj.

U Premiershipu se nadaju da će ove promjene donijete bolja iskustva što se tiče korištenje VAR-a, a da li će biti još nekih dodatnih izmjena znat će se nakon završetka sastanka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.