U prijenosu jedna, a kod sudija druga grafika: Pogledajte kako se u Španiji manipuliše s VAR-om

Za vrijeme utakmice Athletic - Valencija

U prijenosu jedna, a kod sudija druga grafika: Pogledajte kako se u Španiji manipuliše s VAR-om

Admin Čaušević

Rat između FS Španije (RFEF) i organizatora prijenosa utakmica Mediapro dobio je novu epizodu.

Do novog konlikfta je došlo nakon dešavanja tokom prijenosa utakmice Athletic Bilbao i Valencije kojeg su gosti dobili s 0:1.

Realizatori prijenosa su kod gola Cherysheva prikazali svoju grafiku na kojoj se vidi da je igrač Valencije bio u nedozvoljenoj poziciji, dok su u VAR sobi sudije ustanovili da je sve bilo regularno.

U drugom poluvremenu realizatori su pokazali grafiku iz VAR sobe koja pokazuje da je gol bio potpuno regularan.

U FS Španije smatraju da se postavljane ofsajd linija koje nisu kao one u VAR sobi dovodi u pitanje trenutni sudijski sistem i izaziva sumnja u regularnost takmičenja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nakon svih dešavanja RFEF je izdao saopštenje u kojem je žestoko kritikovao Mediapro te zatražio da se slična situacija ne ponovi kako bi izbjeglo manipulisanje.

U slučaju daljnjeg ponavljanja ovakve situacije čelnici FS Španije će zatražiti da se Mediapro drakonski kazni te plati sve moguće penale.

Top Komentari

tbra
pa povukli liniju iza noge zadnjeg igraca i bune se hahaha
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi