Nastupa za U21 selekciju Njemačke

Čini se da je Burnić odlučio za koju seniorsku selekciju će igrati

Admin Čaušević

Dženis Burnić je jedan od najtalentovanijih fudbalera u Njemačkoj i trenutno nastupa za U21 selekciju te zemlje.

Burnić je član Borussije Dortmunda, a ove sezone igra na posudbi u Dynamo Dresdenu. S obzirom na porijeklo svojih roditelje ima pravo nastupa za Bosnu i Hercegovinu.

U razgovoru za Transfermarkt.de govorio je o svojoj budućnosti kada je u pitanju seniorska selekcija.

Ovaj 21-godišnji veznjak je kazao da je bilo kontakta sa NFSBiH, ali da ima želju da igra što je duže moguće za selekciju Njemačke.

"Moji roditelji su iz Bosne i bilo je kontakta s pojedinim ljudima iz Saveza. Tokom cijele omladinske karijere igrao sam za Njemačku, tako da i dalje želim, što je duže moguće, igrati za Njemačku", rekao je Burnić.

Računajući sve omladinske kategorije Burnić je za Njemačku odigrao 45 utakmica. U kvalifikacijama za EURO upisao je dva nastupa uključujući i gostovanje na Bilinom polju u oktobru.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.