Burnić govorio o zvižducima u Zenici, pa otkrio: "Htjela me BiH"

Igra pod zastavom Njemačke

Burnić govorio o zvižducima u Zenici, pa otkrio: "Htjela me BiH"

Dženis Burnić nastupio je u kvalifikacijskom meču između BiH i Njemačke odigranom prošle subote na Bilinom polju.

Nijemci su se u Zenici, očekivano, pokazali kao kvalitetnija selekcija i na kraju su zasluženo slavili s 2:0, a u drugom poluvremenu priliku za igru dobio je i Dženis Burnić kojeg je publika počastila zvižducima. 

Prisutni na Bilinom polju očito nisu oprostali Burniću što nije zaigrao za BiH, iako je imao priliku za to, a zvižduci mladog fudbalera Dynama iz Dresdena nisu iznenadili. Pred kamerama ProSiebena je to i prokomentarisao.

"Očekivao sam pojedince zvižduke. Meni je drago što sam uopšte došao ovdje. Da kažem, u svoju domovinu, odakle mi dolaze roditelji. Ovdje i dalje živi mnoga rodbina", istakao je Burnić.

Burnić važi za veliku njemačku nadu, mediji se utrkuju u hvalospjevima, a kada je tako onda i ne čudi što postoji bojazan da bi ga BiH mogla 'ukrasti'. Priznao je da je bilo kontakta sa Savezom. 

"S vremena na vrijeme je bilo kontakta sa ljudima iz N/FSBiH, ali od malih nogu igram za Njemačku i drago mi je zbog toga", riječi su Burnića koji inače za Dynamo igra kao posuđen igrač Borussije.

Na Burnićevom dovođenju u reprezentaciju BiH najviše je radio bivši selektor Mehmed Baždarević, razgovarao je lično i sa roditeljima, ali oni su procijenili kako je još rano za donošenje takve odluke. 

Top Komentari

celikze
osudjujete prije vremena....bolje mu je da igra za Njemacku uvijek moze za BiH zaigrati...ako se sjecate Salihovic kada je poceo igrati za Hertu i rekao igraci za BiH odmah zavrsio na klupi...jer oni se vode zasto da ulazemo u igraca koji nece igrati za nas....ovog malog je neko dobro nasavjetovao jer ovako ostaje u prvom timu i reprezentaciji razvija se dalje....igrace on za BiH nemoj te prerano napadati
2 1
makelele
Pametan momak, igra za zemlju u kojoj je rodjen, nadam se da ce uspjet napravit veliku karijeru, a ako ne uspije uvijek ce moci doci igrat za BiH ako bude solidan igrac...
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi