Širokobriježani nakon drame do nove pobjede u ABA 2 ligi (foto: HKK Široki)

Domaći tim razbio Sparse u zadnjoj četvrtini

HKK Široki nakon velikog preokreta do pobjede nad OKK Spars

Velikim preokretom u zadnjim minutama susreta večeras je HKK Široki na svojoj Pecari u okviru 7. kola ABA 2 lige slavio protiv OKK Spars rezultatom 74:67.

U sjajnoj atmosferi koja je vladala na Pecari u početku utakmice bolje su se snašli gosti koji su pomalo iznenadili Širokobriježane agresivnom obranom pa je nakon pet minuta u prvom periodu sa semafora svijetlilo 10:0 za Sparse. 

Prve poene za Široki ubacio je Zubac 4:47 minuta do kraja prvog perioda koji su Sparsi dobili s 19:11. U nastavku su oba tima zaigrala bolje u napadu, Široki se povezao no Sarajlije nisu posustajale i na odmor se otišlo s +8 za Sparse koliko su imali i na kraju prve četvrtine.

Široki je početkom nastavka zaigrao bolje, no periodi dobre igre Širokog nisu bili dovoljni da se, u tim momentima odlični Sparsi, dostignu. Ulazak u zadnju četvrtinu za Široki je značio da mora dostići prednost od 7 razlike koliko su Sarajlije imale nakon 30 minuta igre. Na nešto više od četiri i pol minute do kraja utakmice Sparsi su imali 63:54 i sve je vodilo k tome da će Sarajlije nakon pobjede u prvenstvu BiH i u ABA 2 ligi slaviti na Pecari. No tada su Sparsi potpuno nestali s parketa. Široki je furioznom serijom od 19:4 zaključio ovaj susret u svoju korist na oduševljenje domaće publike. Posebno dobru partiju u tim trenutcima pružio je mladi Josip Batinić čije su trojke polomile dotad sigurne goste. 

Goran Filipović s 19 poena najefikasniji kod Širokog dok je Karačić dodao 12. Kod Sparsa koji su neshvatljivo pukli u završnici susreta Vrabac je ubacio 18, dok je Kamenjaš dodao 13 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

HKK Široki: Naletilić, Kraljević 7, Filipović 19, Čolak 3, Zubac 9, Bošnjak, Karačić 12, Čović, M. Drežnjak 8, D. Drežnjak 8, Damjanović, Batinić 8

OKK Spars: Strong 7, Klavžar 6, Huseinspahić 2, Malešević, Vrabac 18, Grubelič 3, Ilić, Polutak 4, Memić 2, Kamenjaš 13, Buza 2, Đekić 10.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.