HKK Široki protutnjao kroz Mrkonjić Grad

Novi trijumf Širokobriježana

HKK Široki protutnjao kroz Mrkonjić Grad

S. Grebović

Košarkaši Širokog stigli su do nove pobjede u domaćem šampionatu nakon što su slavili na gostovanju u Mrkonji Gradu rezultatom 73:55.

Gosti iz Širokog su prvu dionici riješili u svoju korist rezultatom 17:13 i prednost od četiri poena zadržali do odlaska na odmor.

U trećoj četvrtini su se još više rezultatski odlijepili aktuelni prvaci i stigli do vrlo ubjedljive pobjede od 18 poena razlike.

Najefikasniji pojedinac susreta bio je domaći košarkaš Mijović sa 18 koševa, a jedinu pravu podršku imao je u Mufizoviću sa 11. Sa druge strane 17 je ubacio Drežnjak, dok je 15 dodao njegov prezimenjak Mateo.

Širokobriježani su sada drugi sa omjerom 3-2, dok je Mladost pretposljednja sa omjerom 2-3. 

KK Mladost Mrkonjić-Grad - HKK Široki 55:73

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Mladost: Mijović 18, Mufizović 11, Gavrić 5, Đuranović 5, Aleksić 4, Sudžum 4, Lulić 3, Birovljev 3, Milanović 2

HKK Široki: Dario Drežnjak 17, Mateo Drežnjak 15, Filipović 10, Kraljević 10, Zubac 7, Naletelić 5, Batinić 4, Karačić 3, Čolak 2.

Top Komentari

dobojan90
Muflizovic!!!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi