Francuz ističe da i igrači snose dio odgovornosti

Pavard brani Kovača: Nije on bio na terenu

Niko Kovač je već neko vrijeme bivši trener Bayerna, a dok Bavarci tragaju za njegovom dugoročnom zamjenom, u medijima se špekuliše o razlozima za raskidanje saradnje sa hrvatskim strategom.

Rezultati nisu bili najbolji, nije bila najbolja ni igra Bayerna ove sezone, ali mediji u Njemačkoj kao jedan od glavnih razloga navode i loš odnos Kovača sa igračia.

Sada je, međutim, Benjamin Pavard, defanzivac Bayerna, demantovao takve navode i čini se pokušao odbraniti svog sada već bivšeg trenera.

"Imali smo dobar odnos sa trenerom", istakao je Pavard za L'Equpie, pa prokomentarisao Kovačev odlazak:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Nije on bio na terenu. Mi igrači imamo svoj dio odgovornosti, ali kada postižete lošije rezultate uvijek je trener taj koji mora da ode".

Dok se špakuliše o imenu novog stratega Bayerna, špekuliše se i o novom klubu Nike Kovača. Tako se proteklih dana Kovač povezivao sa engleskih West Hamom, te Herhom, klubom iz njegovog rodnog grada za koji je svojevremeno i igrao.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.