Bayern pokušava vratiti Guardiolu, ali on ima druge planove
Foto: EPA

Bavarci tragaju za novim trenerom

Bayern pokušava vratiti Guardiolu, ali on ima druge planove

Otkako je Niko Kovač dobio otkaz, u njemačkim medijima ne prestaju špekulacije o njegovom mogućem nasljedniku.

Bavarci bi novog stratega trebali imenovati tokom predstojeće reprezentativne pauze, a iako je u konkurenciji mnoštvo trenerskih imena, još nije poznato ko će naslijediti Kovača na 'vrućoj' klupi.

Posljednje informacije koje dolaze iz Njemačke govore kako rukovodstvo Bayerna sanja, ni manje ni više, nego o svom nekadašnjem treneru Pepu Guardioli koji danas uspješno vodi Manchester City. Rummenigge i saradnici smatraju kako ta opcija nije toliko nemoguća, ma koliko se činila, posebno jer održavaju sjajne odnose sa Špancem i nakon što su se razišli prije tri godine.

Pojedini mediji idu toliko daleko da tvrde da Guardiola ne bi imao ništa protiv da preuzme dugoročni Bayernov projekat, ali Bild smatra kako je od cijele priče neće biti ništa jer Pep ima drugačije planove.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nebrojeno puta Guardiola je naglašavao da će svoj ugovor sa Manchester Cityjem ispoštovati do kraja, tačnije do 2021. godine, a kada i dođe vrijeme za rastanak, navodno se ima namjeru posvetiti radu s nekom od reprezentacija.

Osim Guardiole, čelnici Bayerna rado bi na svojoj klupi vidjeli i imena Thoma sa Tuchela, Mauricija Pochettina, Erika ten Haga...

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Dobojlija
Preuzet ce ,tj postati prvi selektor Katalonije
0 2
MaxBavarac
da hoce vise bilo ko doci,samo da se ove spekulacije i pisanja gluposti zavrse,makar to bio i Petrovic Slavisa...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi