Mladi Italijan "tražena roba"

Sinoć igrao na Bilinom polju, danas se priča - odabrao novi klub, odbio Barcelonu i Real

Reprezentacija Italije je sinoć gostovala na Bilinom polju gdje je protiv BiH odigrala meč 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani su slavili rezultatom 0:3 i tako došli do desete pobjede u nizu.

Čitav meč je za Azzurre odigrao i mladi Sandro Tonali, 19-godišnjak odavno prozvan "novim Pirlom". Duel na Bilinom polju je bio njegov drugi nastup za A selekciju Italije.

Već odavno se priča o velikom interesu evropskih velikana za mladog veznjaka Brescije. Tako se među prvima za Tonalija zainteresovo PSG, da bi se nešto kasnije pridružili i ostali - prije svega Barcelona i Real Madrid.

Dok u Barceloni vjeruju da bi Tonali mogao biti dugoročna zamjena za Sergija Busquetsa, u Realu misle da bi se dobro snašao u njihovoj ekipi - na Casemirovoj poziciji.

Međutim, ako je vjerovati Don Balonu, veznjak je već izabrao gdje želi nastaviti karijeru. Riječ je o španskom klubu, ali Tonali ne želi igrati ni za Real ni za Barcu, te je odbio mogućnost transfera u jedan od pomenutih klubova.

Navodno je interes za Tonalija pokazao i Atletico Madrid, a mladi Italijan bi preferirao upravo transfer na Wanda Metropolitano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teško da bi do Tonalijevog transfera moglo doći u januaru, ali je već realno da se to desiti narednog ljeta.

Sandro Tonali je ponikao u omladinskom pogonu Brescije, a član prvog tima je od januara 2018. godine. Ove sezone je odigrao 11 utakmica u Seriji A, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.