Messi ga preporučio: Abidal priznaje da bi Barca mogla dovesti Argentinca

Edmir Škorić

Barcelonin direktor Eric Abidal potvrdio je da u španskom klubu prate napadača Intera Lautara Martineza.

Martinez se povezuje s Barcelonom mjesecima unazad i Argentinac bi mogao da bude dugoročno zamjena za Luisa Suareza, a sve je potvrdio i Barcin direktor Abidal.

"Martinez je kompletan igrač. Mislim da igra na vrlo dobroj razini i on je igrač o kojem sve znamo, koji je izuzetno kvalitetan, ali isto tako, postoji niz vrhunskih igrača koje Barca prati", poručio je Abidal.

On je postigao osam golova u 16 mečeva za Inter ove sezone, a već sarađuje s Lionelom Messijem u Argentini.

Vjeruje se da upravo Messi od uprave Barcelone traži dolazak svog sunarodnjaka, no isto tako, važno je napomenuti da se još nekoliko velikih klubova "otima" za Martineza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.