Sinoć igrao na Bilinom polju, danas se priča - odabrao novi klub, odbio Barcelonu i Real

Mladi Italijan "tražena roba"

Sinoć igrao na Bilinom polju, danas se priča - odabrao novi klub, odbio Barcelonu i Real

Reprezentacija Italije je sinoć gostovala na Bilinom polju gdje je protiv BiH odigrala meč 9. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani su slavili rezultatom 0:3 i tako došli do desete pobjede u nizu.

Čitav meč je za Azzurre odigrao i mladi Sandro Tonali, 19-godišnjak odavno prozvan "novim Pirlom". Duel na Bilinom polju je bio njegov drugi nastup za A selekciju Italije.

Već odavno se priča o velikom interesu evropskih velikana za mladog veznjaka Brescije. Tako se među prvima za Tonalija zainteresovo PSG, da bi se nešto kasnije pridružili i ostali - prije svega Barcelona i Real Madrid.

Dok u Barceloni vjeruju da bi Tonali mogao biti dugoročna zamjena za Sergija Busquetsa, u Realu misle da bi se dobro snašao u njihovoj ekipi - na Casemirovoj poziciji.

Međutim, ako je vjerovati Don Balonu, veznjak je već izabrao gdje želi nastaviti karijeru. Riječ je o španskom klubu, ali Tonali ne želi igrati ni za Real ni za Barcu, te je odbio mogućnost transfera u jedan od pomenutih klubova.

Navodno je interes za Tonalija pokazao i Atletico Madrid, a mladi Italijan bi preferirao upravo transfer na Wanda Metropolitano.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Teško da bi do Tonalijevog transfera moglo doći u januaru, ali je već realno da se to desiti narednog ljeta.

Sandro Tonali je ponikao u omladinskom pogonu Brescije, a član prvog tima je od januara 2018. godine. Ove sezone je odigrao 11 utakmica u Seriji A, postigao je jedan gol i upisao dvije asistencije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Čim vidjeh da je Don balon ovo objavio, prestao sam čitati.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi