Skauti Barcelone večeras imaju samo jedan zadatak
Stengs pruža sjajne partije ove sezone

Mladi Holanđanin na meti katalonskog kluba

Skauti Barcelone večeras imaju samo jedan zadatak

S. Pašalić

Barcelona je prema pisanju Mundo Deportiva poslala skaute kako bi pratili mladog igrača AZ-a, Calvina Stengsa na utakmicama reprezentacije Holandije.

Ovaj 20-godišnjak je još prošle sezone postao standardni član prve postave holandskog kluba, a ove pruža fenomenalne partije.

Stengs je do sada odigrao 23 utakmice u dresu ovog kluba ove sezone te je postigao 9 golova i upisao 10 asistencija.

Upravo zbog ovih sjajnih izdanja je Stengs dobio i poziv Ronalda Koemana za utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje Holandija igra protiv Sjeverne Irske i Estonije.

Ovaj mladi igrač može igrati i na poziciji lijevog i desnog krila. Njegova trenutna cijena je 12 miliona eura, ali ona će sigurno porasti u narednom periodu.

Katalonci zato žele što prije da provjere da li je Stengs igrač za njih da bi reagovali i bili brži od konkurencije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi