Leyrolles sasvim iskreno

Švicarski selektor: Zbog posla naše igračice često ne treniraju, amateri smo i čast nam je igrati

Midhat Šljivak

Selektor reprezentacije Švicarske Damien Leyrolles prezadovoljan je činjenicom da njegov tim večeras u Skenderiji nije doživio debakl.

Švicarkinje su bh. timu pružile solidan otpor i na kraju su ostale samo na minusu od 19 poena (80:61), a Leyrolles je nakon utakmice hvalio bh. tim.

"Pobijedili ste Rusiju u gostima i to ne može svako. Ta pobjeda je veoma dobar rezultat i to može na kraju donijeti plasman na Euro", istakao je Leyrolles.

"Nijedna igračica iz naše ekipe nije profesionalac. Imaju svoje poslove i navečer dolaze na trening. Tokom reprezentativnog prozora nekad ne mogu dolaziti na jutarnje treninge i to je velika razlika između naših selekcija", rekao je švicarski selektor i zaključio je:

"Manje je interesa za košarku kod nas. Generalno sam ponosan na djevojke jer ulažu svoje slobodno vrijeme i rade to iz ljubavi i drago mi je što možemo igrati protiv ekipa kao što su BiH i Rusija".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.