Lojo: Nikad ne treba pričati unaprijed, trebamo ovo potvrditi

Selektor našeg nacionalnog tima

Lojo: Nikad ne treba pričati unaprijed, trebamo ovo potvrditi

Goran Lojo, selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, nakon pobjede protiv Švicarske (80:61) obratio se novinarima na press konferenciji i poručio kako su djevojke bile vrlo umorne i kako je pobjeda bila primarni cilj. 

"Nikad ne treba unaprijed pričati, trebamo ovo potvrditi u narednom kvalifikacionom prozoru kada dočekujemo Estoniju, a nakon toga nam dolazi Rusija. Ja se nadam se da će posjeta biti kao večeras. Djevojke su zaista bile premorene, ja mislim da se moglo to i primjetiti večeras. Put je bio zaista dug".

"Razlika je mogla biti i veća. Uvijek kada igrate protiv ovakvih atipičnih ekipe, teško ih je braniti. Slična je situacija bila i protiv Islanda u prošlim kvalifikacijama. Uglavnom, naš cilj je bila pobjeda. Dolazi nam sada Estonija, obećavam da ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Onda nam dolazi Rusija, onda bi s tom pobjedom ovjerili plasman na Eurobasket".

"Nakon pobjede u Rusiji digla se i medijska pažnja. Prije toga nije bilo tako. Hvala vam svima koji ste nas pratili i ranije".

Lojo je također kazao da smatra kako su Švicarska i Estonija reprezentacije podjednake kvalitete.

Top Komentari

Medo-Brundo
Slatka ova mala
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi