Ruiz i Willian žele u Barcelonu

Katalonci bi već u januaru mogli dogovoriti dva velika transfera za naredno ljeto

Mundo Deportivo: Ruiz i Willian odbijaju da potpišu novi ugovor jer čekaju ponudu Barcelone

S. Pašalić

Barcelona se želi pojačati u zimskom prelaznom roku pa se tako nekoliko imena spominje u ovom kontekstu.

Fabian Ruiz iz Napolija i Willian iz Chelseaja su već neko vrijeme na radaru katalonskog kluba koji je sada dobio i dodatni vjetar u leđa.

Katalonci su Ruiza ranije označili kao metu u januaru, a također su Real Madrid i Manchester City jako zainteresovani da ga dovedu u svoje redove.

Ipak, Barcelona bi mogla pričekati do ljeta sa transferima Ruiza i Williana s obzirom da Mundo Deportivo piše da oba igrača nemaju namjeru da potpišu nove ugovore sa svojim klubovima jer čekaju ponudu Katalonaca.

Willianu ugovor ističe na ljeto pa Barcelona već u januaru može pregovarati s njim kako bi u julu stigao na Camp Nou stigao kao slobodan igrač.

Šef Napolija, Aurelio De Laurentiis je s druge strane želio da Ruiz potpiše ugovor do 2023. godine u kojem bi imao otkupnu klauzulu od 90 miliona eura. S obzirom na haotičnu situaciju u Napoliju u posljednje vrijeme, vrlo je izgledno da do dogovora na kraju neće doći, a Barcelona će spremna čekati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.