"Rakitiću je ljetos rečeno da je otpisan, nije problem da mu to opet ponovim"

Oglasio se i Abidal

"Rakitiću je ljetos rečeno da je otpisan, nije problem da mu to opet ponovim"

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Ivan Rakitić će u januaru naredne godine gotovo sigurno napustiti Barcelonu.

Rakitić je nekoliko godina bio standardni prvotimac u katalonskoj ekipi, ali se ovog ljeta to neočekivano promijenilo. Hrvat je postao rezervna opcija, te mu Ernesto Valverde šansu daje tek u finišu utakmica.

Ovaj vezni fudbaler ne krije da mu sve to teško pada, a nedavno je rekao da se jednostavno osjeća kao curica kojoj su uzeli omiljenu igračku. Zbog toga se oglasio i sportski direktor Barcelone, Eric Abidal, koji je žestoko komentarisao tu Rakitićevu izjavu.

Abidal je odlučio jasno da kaže da je Rakitić već ljetos znao šta će se desiti ako ostane u Barceloni. Klub je bio spreman već tada da ga proda, ali je on odlučio ostati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Kao prvo, Rakitiću smo na vrijeme rekli da više ne računamo na njega. Objasnili smo mu da je to taktička sportska odluka kluba i da treba to da razumije. Činilo mi se da je tada to shvatio, a ako nije onda ću da mu to ponovim", rekao je Abidal i dodao.

"Nije korektno od Rakitića da sad svu odgovornost oko toga prebacuje na Valverdea. Njemu je rečeno ljetos šta će se desiti, ali je on preuzeo odgovornost i rizik zato što nije htio da ide iz kluba. Treba prihvatiti ovo što se dešava jer je znao da će tako biti".

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manijak87
Navijac sam Barcelone ali je ovo sramno, a posebno je sraman nacin na koji su momka koji je nekoliko godina bio stub igre Barcelone odradili. Nigdje veze.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti