Preminuo nekadašnji igrač i trener Sarajeva Srboljub Markušević

Endin Čaušević

Bivši fudbaler Sarajeva, Srboljub Markušević, preminuo je danas u 84. godini života.

Markušević je ponikao u dresu Sarajeva, a za prvi tim debitovao je davne 1955. godine. Bio je jedan od najvažnijih igrača bordo tima, ali je zbog povrede kičme karijeru morao završiti već u 29. godini života.

Kasnije se okrenuo trenerskoj karijeri, te je u četiri navrata vodio prvi tim Sarajeva. Što se tiče igračke karijere upisao je 148 nastupa u zvaničnim utakmicama i postigao je 22 gola.

U trenerskoj karijeri je vodio sve selekcije FK Sarajeva, a sa seniorskim timom 1972. godine osvojio je Ljetnu ligu šampiona, dok je deset godina kasnije na Koševo donio trofej Otvorenog prvenstva jugoslavije.

Nakon Sarajeva dvije sezone proveo je i na klupi Budućnosti iz Podgorice koju je napustio na ljeto 1985. godine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.