Foto: FK Sarajevo

'Petica' u mreži Olimpika

Sarajevo deklasiralo Olimpik u prijateljskom meču

Fudbaleri Sarajeva danas su u svom Trening centru u Butmiru odigrali prijateljsku utakmicu protiv Olimpika.

Reprezentativnu pauzu aktuelni prvaci BiH iskoristili su kako bi se što bolje spremili da ono što ih čeka do kraja polusezone, a u duelu s Olimpikom pokazali su se kao znatno kvalitetniji i na kraju su slavili s 5:0.

Do prednosti bordo tim je došao već u drugoj minuti susreta golom kojiu je postigao Geodon Guzina, a do odlaska na odmor mreža Olimpika se zatresla još jednom. Na 2:0 je povisio Benjamin Tatar.

I u nastavku utakmice je Sarajevo dominiralo, pa tako već u 60. minuti postiže i treći gol preko Miljana Škrbića, nakon čega je već u sljedećem napadu isti igrač zabio za 4:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Konačnih 5:0 je šest minuta prije kraja postavio Alen Mustafić.

Sarajevo narednu utakmicu igra u subotu 23. novembra, kada u sklopu 17. kola Premijer lige BiH gostuje Veležu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.