Foto: EPA

Modri vraćaju bivšeg igrača

Senzacija iz Dinama: Stiže pojačanje iz Juventusa?!

Dinamo bi u januarskom prijelaznom roku mogao dobiti veliko pojačanje.

U zadnje vrijeme puno se piše o mogućim velikim transferima 'modrih'. Na izlaznim vratim se nalazi nekoliko fudbalera, posebno se tu misli na Brunu Petkovića i Danija Olma, no uporedo Nenad Bjelica sa saradnicima radi i na pojačanjima.

Posebno se Dinamo želi pojačati na krilnim pozicijama, gdje je trenutno u formi jedino Mislav Oršić, a fudbaler koji bi mogao stići na Maksimir tokom zime je - Marko Pjaca.

Informacija je to koju su plasirale Sportske novosti, navodeći da je Dinamo u kombinacjama i među klubovima koji bi željeli Pjacu da dovedu iz Juventusa, a u ovom trenutku nije poznato da li bi se transfer realizovao kroz posudbu ili klasičnu prodaju.

Povremeni hrvatski reprezentativac je u Juventus došao upravo iz Dinama za 23 miliona eura, ali taj novac dosad nije opravdao, pa je u međuvremenu slan na posudbe u Schalke i Fiorentinu.

"Moje mišljenje o mogućem povratku Pjace u Dinamo je pozitivno. Naravno, treba vidjeti hoće li to biti moguće izvesti. Vidjet ćemo...", kazao je trener Bjelica za pomenuti list.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Pjaca trenutno nije niti u drugom planu kod trenera Maurizija Sarrija, pa ne bi bilo iznenađujuće da smanji finansijske apetite i dođe u Dinamo kako bi 'oživio' karijeru.

Uz Dinamo još ga prate Genoa, Bologna i Sampdoria.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.