Kapa do poda za selektora Italije

Mancini pokazao da novac ne smije biti važniji od zdravlja fudbalera

Endin Čaušević

Reprezentacija Italije briljirala je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i bez problema osigurala igranje na završnom turniru.

Italijani su kvalifikacije završili sa svih deset pobjeda i lagano su izborili plasman na EP. Roberto Mancini je uradio odličan posao i podmladio ekipu nakon katastrofe u kvalifikacijama prije dvije godine kada Italijani nisu otišli na SP.

No, Azzurri sada izgledaju zaista odlično i mnogi smatraju da će biti favoriti iz sjene na Evropskom prvenstvu narednog ljeta. Pred Italijanima je novo okupljanje u martu 2020. godine kada će odigrati dvije prijateljske utakmice.

Corriere dello Sport prenosi da je Fudbalski savez Italije odlučio da ova selekcija u martu putuje u Katar gdje bi trebali odigrati dvije utakmice i zaraditi veliki novac, ali Mancini to ne želi.

Mancini je poručio da nema nikakve potrebe da igrači putuju u Katar i izlažu se takvom naporu, te je poručio da će se mečevi igrati u Evropi. On je čak izrazio želju da to budu utakmice protiv Engleske i Njemačke.

Meč protiv Engleske trebao bi se igrati 26. marta na Wembleyju, a protiv Njemačke pet dana kasnije u Dortmundu, Minhenu ili Stuttgartu. Također, tražio je od Saveza da se Serija A završi sedam dana kasnije kako bi ekipa imala više vremena da se spremi za EP.

Mancini je pokazao da novac nije baš najbitniji u fudbalu iako su mnoge reprezentacije u proteklo vrijeme prihvatale razne ponude i igrale mečeve na drugim krajevima svijeta. No, Manciniju je najbitnije da su igrači odmorni i zdravi za sve izazove koji ih čekaju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.