"Nikada nisam ovako uživao igrajući za reprezentaciju Italije"

Italijani deklasirali Armeniju

"Nikada nisam ovako uživao igrajući za reprezentaciju Italije"

E. Čaušević, foto: T. Hebib

Reprezentacija Italije sinoć je na svom terenu deklasirala Armeniju sa 9:1 u posljednjem kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Italijani su još prije dva kola osigurali odlazak na EP, ali su u preostale dvije utakmice zaista briljirali. Azzurri su prvo u petak u Zenici savladali BiH sa 3:0, dok su sinoć postigli čak devet golova u pobjedi protiv Armenije sa 9:1.

Tako su Italijani završili kvalifikacije sa svih deset pobjeda što je rekord za ovu selekciju. Samo u prethodne dvije utakmice dali su 12 golova, a ukupno su postigli 37 pogodaka i prilmili svega četiri gola.

Nakon sinoćnje utakmice za medije je govorio Leonardo Bonucci koji je izjavio da nikada prije nije tako uživao igrajući za reprezentaciju Italije.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Rekordi nisu bitni bez osvajanja titula. Ako želimo da se ovaj rekord nešto računa onda narednog ljeta moramo biti još boli. Da budem iskren do kraja, nikada nisam ovako uživao igrajući za Italiju. Igramo dobar fudbal i ostvarujemo jako dobre rezultate. Sada čekamo 30. novembar i žrijeb da vidimo protivnike na EP. Vjerujemo da i narednog ljeta možemo uraditi velike stvari", rekao je Bonucci.

Top Komentari

pitar1946
Ovakvu izjavu bukvalno da shvate naši do sad bi bili na EP
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi