Južna i sjeverna tribina prema projektu trebala bi da budu u nivou zapadne strane Bilinog polja, što bi značilo povećanje kapaciteta za oko 5000 sjedećih mjesta

Potrebna je i pomoć viših nivoa vlasti za ovaj projekat

Višemilionska sredstva za proširenje Bilinog polja?

Dino Kurbegović

Danas je u Zenici održana 43. sjednica Gradskog vijeća Zenica, na kojoj se govorilo između ostalog o jednoj stvari koja će sigurno obradovati sve Zeničane, ali i ljubitelje nogometa u BiH.

Naime, prilikom tačke u kojoj se planira budžet Grada za 2020. godinu, vijećnik Almir Babajić dao je zanimljiv prijedlog, koji bi prema raspoloženju Gradonačelnika, ali i Gradskog vijeća trebao biti podržan.

Babajić je predložio da se u budžet za narednu godinu uvrsti stavka proširenje stadiona Bilino polje, za ovaj prijedlog predviđen je iznos od 2.5 miliona KM. Načelni pristanak dao je Gradonačelnik Fuad Kasumović, a do kraja godine biće i zvanično poznato hoće li ova sredstva biti operativna za narednu godinu.

Ukupna investicija za proširivanje sjeverne i južne tribine stadiona Bilino polje iznosila bi oko 5 miliona KM. S tim u vezi Gradska uprava poslat će pismo svim nivoima vlasti od državnog, federalnog, kantonalnog, ali i N/FSBiH, kako bi sufinansirali ovaj projekat.

I ranije su postojale slične inicijative s nivoa Zeničko-dobojskog kantona, ali nisu ugledale svjetlo dana. Nadati se da će u ovoj priči sve strane biti zainteresovane, te da ćemo Bilino polje do narednih kvalifikacija vidjeti u novom ruhu, modernije, s većim kapacitetom od čega će višestruku korist imati grad Zenica, N/FSBiH, ali i svi navijači Čelika, te reprezentacije BiH.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.