NK Čelik oduzeta tri boda, a uz to dobili i novčanu kaznu!

Zeničani kažnjeni

NK Čelik oduzeta tri boda, a uz to dobili i novčanu kaznu! · Saznajemo

M. Šljivak

Disciplinska komisija NS/FS BiH kaznila je NK Čelik oduzimanjem tri boda, te novčanom kaznom.

Zenički tim zbog neizmirenih obaveza prema bivšim fudbalerima nije odigrao utakmicu 15. kola Premijer lige BiH protiv Željezničara na Grbavici 3. novembra.

Ovaj susret je od strane Takmičarske komisije registrovan sa 3:0 u korist sarajevskog tima, a Čeliku je zbog dugovanja prijetilo izbacivanje iz Premijer lige.

Srećom po ovaj tim dugovanja su isplaćena, no bez kazne jednostavno nisu mogli da prođu. Zbog činjenice da su oni bili glavni razlog neodigravanja utakmice protiv Željezničara, bilo je očekivano da će im biti oduzeti bodovi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se to i desilo. NK Čelik je ostao bez tri boda, pa će umjesto 19 bodova osvojenih na terenu, zenički tim imati 16 bodova, ali će ostati na devetom mjestu. Također, klub je kažnjen i sa 1.000 KM.

Međutim, oduzimanje bodova ih je stavilo u mnogo težu poziciju jer je borba za opstanak jako blizu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

omer
Nepravda prema NK Celik. Novcana kazna je bila dovoljna za njihov prestup. Oduzimanje bodova treba primijeniti na krupnije stvari, kao sto je losa organizacija meca, incidenti ili prekid utakmice. Oni nista nisu zgrijesili od ovoga i mislim da je FSBiH stvarno pretjerao sa ovom kaznom oduzimanja tri boda. Ako Celik na kraju sezone ispadne iz Premijer lige, to cu ici Savezu na dusu.
18 5
balunv
Trebaju biti isti aršini prema svima oni treniraju strogoću na Čeliku
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi